Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Çin hükümetinden iPhone adımı: Kullanımı yasaklandı

    Çin, devlet kurumlarında Apple’ın iPhone’larını ve diğer yabancı marka cihazları iş amaçlı kullanmayı ve ofise getirmeyi yasakladı.

    Çin, devlet kurumlarında Apple'ın


    Wall Street Journal’ın kaynaklara dayandırdığı habere göre, iPhone’lar ve diğer yabancı marka cihazların kullanım yasağı, üst düzey yöneticiler tarafından çalışanlara geçtiğimiz haftalarda duyuruldu.

    Haberde, Apple dışındaki diğer telefon üreticilerinin isimlerine yer verilmedi.

    ARTAN VERİ GÜVENLİĞİ ENDİŞELERİ HAREKETE GEÇİRDİ

    Bu yasağın, Apple’ın yeni iPhone modellerini tanıtacağı etkinliğin öncesine denk gelmesi dikkat çekiyor. ABD ve Çin arasındaki gerilimlerin artması, Çin’deki yabancı şirketler için endişe kaynağı oluşturuyor.

    Son yıllarda Çin, artan veri güvenliği endişeleri nedeniyle şirketlere yönelik yeni yasalar ve düzenlemeler getirmeye başlamıştı.

    ABD VE ÇİN ARASINDAKİ ÇİP KRİZİ

    ABD ve Çin arasındaki ilişkiler, Washington’ın Çin’in çip sektörü için gerekli ekipmanlara erişimini engellemeye çalışması nedeniyle gerilmişti. Çin yönetimi de bu duruma karşılık olarak ABD şirketleri, Boeing ve Micron Technology gibi şirketlerin sevkiyatlarını kısıtlamıştı.

    Çin, Apple’ın en büyük pazarlarından biri olup şirketin gelirlerinin neredeyse beşte birini oluşturuyor.

    Kaynak: Reuters