Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı sona erdi.
Toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ağustos ayı verileri ile birlikte yıllık enflasyonun yüzde 58’e yükselmesi hayat pahalılığı ile mücadeleyi daha sıkı yapmamız gerektiğini gösteriyor. Şüphesiz bu uzun bir süreç ancak enflasyonu dize getireceğimize inanıyoruz.” dedi.
Ekonomide 3 yıllık yol haritası yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Orta Vadeli Program’da temel hedefin tek haneli enflasyon olması bekleniyor.
ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON VE 10 GB İNTERNET
Erdoğan, “Üniversite öğrencilerine 10 GB internet ve cep telefonu desteğine ilişkin detayların bir sonraki Kabine Toplantısı’nda ele alınacak” dedi.
EVLENECEK ÇİFTLERE KREDİ
Erdoğan, “Evlenecek gençlerimize uygun fiyatlı kredi gündemimizde. 2024 Mart’ta ödenecek 2023 buğday, arpa, yulaf, çavdar tritikale, çeltik üreticilerinin mazot, gübre desteklerini ekimden itibaren hesaplarına tanımlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Urfa Pusula