Halil Tekyıldız, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeniden atanmasıyla ilçede tanınan bir isim. 2019 yılında yaşanan üzücü bir olayda Tekyıldız, taş ve sopalı bir saldırıya maruz kalmıştı. Olayın ardından Tekyıldız, saldırganlardan kaçarak kendisini korumuş ve emniyet güçlerine haber vermişti.
Saldırının ardından yapılan soruşturma sonucunda 2 kişi gözaltına alınmış, ancak olayın detayları tam olarak aydınlatılamamıştı. Tekyıldız o dönem yaşadıklarını, “Dün akşam şube müdürlerimizle mesaiyi tamamlayıp, görevden ayrılırken bir grup tarafından yolumuz kesilerek taş ve sopayla linç edilmeye çalışıldık” şeklinde aktarmıştı.
Bu saldırının ardından bir süre sonra Tekyıldız, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atanmıştı. Bu atama, Tekyıldız’ın tecrübesi ve çalışma performansına verilen bir ödül olarak görülmüştü.
Son olarak, Halil Tekyıldız’ın tekrar Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanması, ilçe eğitim sisteminde yeni dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor. Yıllar içinde yaşadığı deneyimlerle tanınan Tekyıldız’ın, ilçedeki eğitim kalitesini yükseltmeye odaklanması bekleniyor.